NOVA COPRODUCCIÓ MEDIAMBIENTAL
30 anys de la declaració de Cabrera com a Parc Nacional Marítim Terrestre

EPRTVIB informa

IB3 estrenarà el pròxim 15 de maig Cabrera: La Mediterrània Ancestral, un documental sense precedents per mostrar l’encant visual de l’arxipèlag

Avui es compleixen 30 anys de la lluita social per convertir Cabrera en el primer Parc Nacional d’Espanya. Així, el Parc Nacional de Cabrera és avui el parc marítim-terrestre més gran d’Espanya i de la Mediterrània. En total, se sumen 387 espècies vegetals i animals a l’inventari de protecció. La protecció també afecta la pesca, l’artesanal i la de palangre de superfície.

Des d’IB3 avui estam fent una cobertura especial i els equips del programa Al Dia Mallorca i Els dematins s’han desplaçat a l’illa per tal d’oferir les imatges i el so d’una fita molt important per a defensa del patrimoni natural de les Balears.

Coincidint amb aquest dia, també volem anunciar l’estrena de la coproducció d’IB3 Cabrera: la Mediterrània Ancestral. Una producció dirigida per Toni Escandell i produïda per Paleàrtica Films i amb el suport de l’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears, de la Mallorca Film Commission, del Ministeri per la Transformació Ecològica, la Conselleria de Medi Ambient i Territori i l’Ajuntament de Palma.

La televisió pública de les Illes Balears estrenarà aquest documental el pròxim 15 de maig a les 22 hores, amb un objectiu primordial: dur-nos al paradís de Cabrera. Veurem com és la vida d’una fauna que es va resistir d’abandonar la seva llar i, a hores d’ara, té una biodiversitat de peixos, aus, rèptils i mamífers marins, que són difícils d’observar fora d’aquest arxipèlag. Algunes d’elles endèmiques de Balears.

Les gravacions han durat un any i es van haver d’aturar amb motiu de la pandèmia. Les primeres imatges aèries es varen gravar abans de la pandèmia però fins al mes de maig del 2020 no es varen reprendre.

A més, dia 15 de maig, tot seguit, s’emetrà el capítol de Felix Rodríguez de la Fuente, El hombre y la tierra, Cabrera Paraiso Insular. Recordem que Rodríguez de la Fuente va ser impulsor principal de la protecció de Cabrera. Els espectadors podran gaudir de les imatges d’aquest paradís abans de ser declarat Parc Nacional.