X

Rebuig unànime a la violència masclista

L'assassí confés de Celia roman detengut

17/11/2016

Rebuig unànime a la violència masclista

Les principals institucions han mostrat el seu rebuig a la mort de la dona a mans de la seva parella, ahir a Palma. Ho han escenificat en diversos minuts de silenci. Al de Delegació del Govern, hi ha hagut una representació de l’executiu, el parlament i les forces de seguretat. El Govern ha anunciat que es personarà com acusació particular en el cas. A l’Ajuntament de Palma, han fet silenci regidors de tots els grups municipals, també diputats i consellers del Govern. Una imatge que s’ha repetit al Consell de Mallorca. A la Universitat de les Illes, professors, estudiants i treballadors han lamentat la mort de la sisena víctima de violència de gènere de l’any a Balears.

Tot mentre l’assassí confés de Celia roman detengut a la prefectura de la Policia Nacional, on encara se li ha de prendre declaració. Hi és des d’ahir vespre, després de rebre l’alta a l’hospital de Son Espases. Era professor d’institut de música i ètica, però feia un mes que estava de baixa. La policia nacional continua amb la investigació. Avui mateix ha escorcollat un altre domicili del detengut per recaptar més proves. A l’espera de conèixer els resultats de l’autòpsia, que ja s’ha practicat, tot apunta a que la dona morí després de rebre diversos cops al cap amb un objecte contundent.

La consellera Fina Santiago ha incidit en la violència emprada en les darreres morts produïdes a les Illes per violència masclista.

La víctima tenia 56 anys i era cambrera de pis. Tenia 5 fills, tots ells, majors d’edat. Mai no havia interposat cap denúncia contra el seu agressor.

El 016 és el telèfon d’informació i assessorament a les víctimes. Un telèfon gratuït, en funcionament les 24 hores del dia, que atén en 52 idiomes i garanteix la confidencialitat: el 016 no apareix mai a les factures de telèfon.

17/11/2016

Comentaris:

(*) Camps obligatoris