X

75 persones moren en un accident aeri a Colòmbia

Només hi ha sis supervivents

29/11/2016

75 persones moren en un accident aeri a Colòmbia

Accident aeri a Colòmbia. Un avió amb 81 persones a bord s’ha estavellat a Antioquia. Sis persones han sobreviscut, segons les autoritats colombianes. Entre les víctimes mortals hi ha el futbolista Cléber Santana, que jugà al Mallorca l’any 2008.   Ara jugava al Chapecoense i viatjava a Colòmbia per disputar la final de la Copa Sudamericana. La zona del sinistre és de dificil accés i les condicions meteorològiques són molt adverses. Això dificulta la feina dels equips d’emergència. Una de les possibles causes de l’accident és que l’avió s’hauria quedat sense combustible.

 

Els supervivents de l’accident aeri de Colòmbia han estat traslladats a diversos centres hospitalaris, on ara reben assistència mèdica. Dels 81 ocupants de l’avió, només 6 han estat rescatats amb vida, segons les autoritats colombianes. Entre els que han sobreviscut, hi ha 3 jugadors de l’equip de futbol brasiler Chapecoense, un periodista i dos membres de la tripulació.

El sinistre es produí anit passada al Cerro Gordo de la Unión, al municipi colombià d’Antioquia. L’avió, de la companyia LAMIA, havia d’arribar a Medellín a les 9 i mitja de la nit procedent de Bolívia, on havia fet escala des del Brasil. Segons el primer comunicat de l’aeroport José María Córdoba de Medellín, la nau tenia problemes tècnics i demanà permís per aterrar a Rionegro. L’hi concediren, però després es perdé el contacte. Aquest radar mostra els moments previs a l’accident.
A l’aeronau viatjaven 22 jugadors del Chapecoense, entre els quals l’exjugador del Mallorca Cleber Santana. Aquesta fotografia es penjà al seu perfil d’Instagram fa unes hores, just abans d’enlairar-se. Ell és una de les víctimes mortals del sinistre. I aquestes imatges són les darreres que tenim dels jugadors, enregistrades just abans de l’embarcament del vol.  Havien de disputar la final de la Copa Sudamericana. Així celebraven fa només uns dies la victòria del seu equip, que els permetia jugar la final. Amb ells, viatjaven 22 periodistes, 28 acompanyants i membres de l’equip tècnic i 9 tripulants.

29/11/2016

Comentaris:

(*) Camps obligatoris