X

Front comú de Balears i Canàries davant Madrid

02/12/2016

Front comú de Balears i Canàries davant Madrid

L’acord signat al Consolat compromet els executius de les Balears i les Canàries a reclamar plegats millores davant Madrid en tres àrees: transports, hisenda i turisme. La trobada d’avui, amb signatures i intercanvis de regals entre Armengol i Clavijo, ferma un requeriment dels territoris insulars al govern central perquè no s’apliqui la retallada al descompte per a resident a grups, prevista a partir de l’1 de gener. A més, les Balears i les Canàries demanen més inversions en transports i reclamen tenir part en la gestió dels aeroports davant del model privatitzador previst.
Quant a la Hisenda, els dos territoris veuen insuficient la recent modificació a l’alça del límit de dèficit fins al 0,6%, troben que s’ha de modificar tot el sistema de finançament.
En turisme, els arxipèlags s’uneixen per trobar una regulació adequada al lloguer vacacional. Les Balears i les Canàries s’oposen a les prospeccions i també comparteixen la petició d’una estratègia al mercat turístic britànic per fer front al Brexit.

02/12/2016

Comentaris:

(*) Camps obligatoris