X

Possibles discrepàncies al Tribunal del cas Nóos

Fonts properes a l'Audiència neguen ingerències

16/12/2016

Possibles discrepàncies al Tribunal del cas Nóos

Samantha Romero és la ponent, la magistrada encarregada de redactar la sentència. Duu mig any dedicada, en exclusiva a aquesta feina i encara no ha acabat. Li acaben de donar una pròrroga de tres mesos. “Diario de Mallorca” ja avançava que hi havia tensions i, ara, “El Mundo” assenyala el motiu de la discòrdia: Rocío Martín considera que la sentència podria ser massa benèvola amb Iñaki Urdangarin.

Aquesta magistrada va formar part del primer tribunal que condemnà Matas i és, a més, l’autora de la sentència més dura en aquell moment dictada a Espanya contra la corrupció: 16 anys de presó per a l’exconseller Josep Joan Cardona. Rocío Martín va entrar en el cas Nóos per substituir Juan Pedro Yllanes, que va deixa l’Audiència per fer política amb Podem, però no va assumir la presidència. Ho va fer Samantha Romero. Era la darrera que havia arribat a l’Audiència de Palma, però acumulava més anys de carrera judicial.

Ara, la discrepància entre Martín i Romero vendria perquè s’estaria qüestionant si s’ha de condemnar el marit de la Infanta Cristina per malversació. Sempre segons “El Mundo”, les magistrades intenten evitar ingerències de la cúpula judicial, que voldrien impedir que hi hagués un vot particular.

Fonts properes a l’Audiència Provincial han negat rotundament a IB3 qualsevol tipus d’ingerència en el tribunal del cas Nóos, però han rebutjat fer declaracions a càmera.

16/12/2016

Comentaris:

(*) Camps obligatoris