X

El Tribunal de la Unió Europea obliga als bancs a tornar tots els doblers als afectats per les clàusules sòl

La quantitat a retornar supera els 4.000 milions d'euros

21/12/2016

El Tribunal de la Unió Europea obliga als bancs a tornar tots els doblers als afectats per les clàusules sòl

La limitació en el temps per retornar els doblers als clients afectats per les clàusules sòl és contrària a la normativa europea. Ho diu el Tribunal de Justícia de la Unió. Dictamina que els bancs han de reemborsar l’import complet cobrat de més. I ho han de fer sumant totes les quantitats cobrades en base a aquest concepte des de l’inici de la hipoteca i no des de maig de 2013, tal com fixà el Tribunal Suprem. És una decisió que els afectats esperaven després d’anys de lluita.

I la xifra de tot allò que han de retornar els bancs supera els 4 mil milions d’euros, segons càlculs del Banc d’Espanya.

Els afectats esperen, ara, no haver d’arribar als jutjats per recuperar els seus doblers. Si fos necessari, però, estan decidits a fer-ho. Alguns experts calculen que uns tres milions d’hipoteques firmades a Espanya des de l’any 2005 inclouen clàusules sòl i n’estan afectades per la sentència.

La Confederació espanyola de Caixes d’Estalvi ja ha dit que han d’analitzar el contingut de la sentència. En qualsevol cas, però, l’Associació espanyola de la Banca assegura que els bancs estan preparats per acomplir-la.

21/12/2016

Comentaris:

(*) Camps obligatoris