X

La Justícia no aconsegueix desencriptar un arxiu clau en el cas Policia Local

10 giges amb informació sensible

04/01/2017

La Justícia no aconsegueix desencriptar un arxiu clau en el cas Policia Local

Un arxiu de 10 gigues trobat a l’ordinador portàtil d’una policia local de Palma que feia feina a la unitat d’informació i anàlisi s’ha convertit en les darreres setmanes en l’epicentre de les investigacions del cas Policia Local. Els investigadors sospiten que aquest arxiu inclou informació sobre seguiments que els presumptes membres de la trama feren a jutges, fiscals i polítics de Ciutat. El problema, però, és que a hores d’ara no ha estat possible desencriptar l’arxiu.

Encriptar és una manera de codificar la informació per protegir-la de tercers. Així, només mitjançant un programa exclusiu és possible descodificar els documents. Un software que normalment només coneix l’autor de la codificació. Els sistemes d’encriptació han marcat històricament l’esdevenir del món. La més famosa, la història d’Enigma, el sistema que utilitzà Alemanya en les seves comunicacions durant la II Guerra Mundial, que es va dur a la gran pantalla l’any passat.
En aquest cas, la policia local imputada en el cas ha aportat una clau per poder desencriptar els arxius, però de moment els tècnics de Justícia encara no han pogut accedir a la documentació. El que sí ha pogut confirmar el jutge instructor del cas Policia Local és que aquesta agent va fer una consulta per obtenir informació en relació als mètodes segurs per ocultar informació els anys 2012 i 2013. Aquesta petició es va efectuar amb el beneplàcit de l’aleshores cap de la Unitat, Rafel Estarelles, també imputat a la causa i que ha sortit de la presó després de pagar la fiança fa poc.

04/01/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris