X

El Govern continua la ronda de contactes per la Conferència de Presidents

10/01/2017

El Govern continua la ronda de contactes per la Conferència de Presidents

Fa ja més de 4 anys de la darrera conferència de presidents convocada pel Govern central. Per això, diuen des del Govern i des dels consells insulars, és moment d’aprofitar la conjuntura i reclamar un finançament i un règim fiscal justs per a les Illes.

Eines que, com diu el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, permetin a les administracions invertir.

La trobada amb els presidents dels consells insulars i de la Felib ha servit per consensuar les reivindicacions que el Govern durà a la Conferència de Presidents de la setmana que ve. I un altre dels punts que la presidenta Armengol posarà damunt la taula és la modificació de la Llei d’Estabilitat Pressupostària. Des de la Federació d’Entitats Locals apunten que els ajuntaments de les Illes tenen estalviats 400 milions d’euros que la norma impedeix fer servir.

La cogestió aeroportuària, la revisió de l’impost del sol i de la taxa de reposició del personal públic són altres de les reclamacions dels consells. En aquest sentit, apunten, i en un territori turístic com el nostre, la contractació d’efectius policials durant l’estiu hauria d’estar garantit.

La Conferència de Presidents està prevista per a dimarts que ve.

10/01/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris