X

38 morts en caure un avió damunt d’una zona residencial a Zirguizistan

Una errada humana, possible causa del sinistre

16/01/2017

38 morts en caure un avió damunt d’una zona residencial a Zirguizistan

A  primera hora del matí, una aeronau de càrrega d’ACT Airlines que cobria la ruta entre Hong Kong i Istanbul s’ha precipitat damunt una zona residencial i ha matat desenes de persones que es trobaven a les seves cases. Ha estat a cent metres de la pista d’aterratge de l’aeroport de Bixkek, la capital de Kirguizistan.
Cap a les set del matí he sentit un fort colp i després, una forta sacsejada a les cases properes. Clar, tothom estava molt espantat i molta gent ha sortit al carrer, explica un veinat
El Govern kirguís ha informat que l’aparell, en precipitar-se, va fer la volta per avall i es va fragmentar en tres o quatre parts. Les restes de les víctimes, entre les quals hi ha sis menors, s’han localitzat escampades per tot el perímetre. Quatre de les víctimes són membres de la tripulació, i la resta són veïns de la localitat de Biskek. L’avió ha caigut damunt una quinzena de cases i s’ha incendiat. L’accident també ha provocat vuit ferits, que han estat traslladats a diversos centres hospitalaris.
De moment es desconeix què ha provocat el sinistre. S’ha descartat l’acció terrorista, i s’apunta a una errada humana com la causa més probable.

16/01/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris