X

5.300 habitatges d’obra nova de les Illes estan buits

19/01/2017

5.300 habitatges d’obra nova de les Illes estan buits

5.300 habitatges d’obra nova estan buits a les Illes Balears. Són el 16% dels habitatges construïts des de l’any 2008, segons dades de la taxadora Tinsa. L’estoc, diuen els promotors, a banda d’estar, majoritàriament en mans d’alguna entitat financera, és testimonial i quedarà absorbit en només dos anys.

Una demanda important, segons la zona, sumada a una manca d’estoc ha provocat, segons l’informe de Tinsa, que l’obra nova s’hagi reactivat a municipis com Palma, Andratx, Calvià, Vila o Santa Eulària. El problema, però, en el cas de la capital i d’Eivissa és també l’escassesa de sòl finalista: el que ja està a punt per construir; tan sols n’hi ha per a dos anys.

I això fa pujar, també, el preu dels habitatges, un increment que ja s’ha notat a les Illes. Tant els nous com els de segona mà es varen encarir, apunta Tinsa, prop d’un 3% durant el 2016.

L’increment del preu de l’habitatge a les Illes és més d’un punt superior al que s’ha experimentat a la península. Apujades que, apunta el sector, continuaran tot i que, des dels màxims registrats al 2007, el preu mitjà de l’habitatge a les Illes ha minvat prop d’un 31%.

19/01/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris