X

Tot a punt per a la presa de possessió de Donald Trump

19/01/2017

Tot a punt per a la presa de possessió de Donald Trump

Donald Trump jurarà el seu càrrec com a president dels Estats Units demà a les sis de l’horabaixa hora espanyola. A la cerimònia, a Washington, s’esperen fins a 900.000 persones i un gran desplegament de seguretat. Estan previstes protestes i manifestacions en contra del nou president a més de 100 ciutats nord-americanes.

Davant el Capitoli, un grup d’opositors a la presidència de Donald Trump s’han manifestat amb pancartes que el qualifiquen de feixista. Diuen que volen aturar el mandat de Trump abans que comenci.

També a Washington, col·lectius en defensa dels homosexuals han fet un ball de protesta davant la casa de Mike Pence, el pròxim vicepresident, a qui acusen d’homofòbia.

Fins dissabte s’esperen protestes contra Trump a cent ciutats dels Estats Units i arreu del món…i també algunes a favor del magnat.
Al Capitoli s’enllesteixen els detalls per a una cerimònia que farà la volta al món i en la qual s’esperen fins a 900 mil assistents… Donald Trump col·locarà avui horabaixa una corona de flors al cementiri nacional d’Arlington per honrar els soldats morts. Serà el primer acte de l’agenda pública de Trump abans que demà juri el càrrec com a 45 president dels Estats Units.

I ahir Barack Obama va celebrar la seva darrera roda de premsa a la Casa Blanca. Va advertir que aixecarà la veu si veu amenaçats els valors principals del país durant la presidència de Donald Trump. Obama va reivindicar la llibertat de premsa i va recomanar a Trump que es pensi les coses dues vegades abans de prendre mesures que poden tenir conseqüències explosives.

 

19/01/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris