X

El llegat d’Obama en fotografies

Obama s'acomiada avui de la presidència dels Estats Units

20/01/2017

El llegat d’Obama en fotografies

El mandat de Barack Obama acaba…i amb ell acaba també una manera diferent de fotografiar l’activitat d’un President dels Estats Units. Durant els 8 anys de mandat, Obama sempre ha tengut a prop… pràcticament enganxat, un home…. el seu fotògraf personal, Pete Souza. Ha retratat i documentat TOTS els moments… des dels familiars i més íntims fins a aquells de major tensió i confidencialitat.

Aquesta va ser en el seu moment, la imatge més difosa a tuiter…. Obama celebrava  abraçat a la seva dona, la reelecció. I aquesta altra, amb un Obama en tensió màxima seguint en directe l’operació que va acabar amb Osama Bin Laden… és la que il·lustra un dels moments, probablement, més importants del seu mandat. Són obra d’aquest home… Pete Souza, sempre a només unes passes del President. Enganxat a ell, ha aconseguit mostrar les múltiples cares d’Obama.
L’hem vist fer feina al despatx oval… i xerrar per telèfon amb mandataris de tot el planeta… aquí hi hem vist la cara seriosa… però també la més distesa, amb els peus damunt la taula… o penjant…. l’hem vist fer cistelles imaginàries…. però també ens ha descobert, al mateix despatx oval, com li agraden els infants… ha jugat amb ells estirat a terra…. ha jugat a córrer i agafar… s’ha deixat atacar per un superheroi en miniatura… i l’hem vist fer carusses i riure amb els més menuts.
L’ull de Souza ens ha apropat un Obama familiar… un Obama que per treure’s tensió corre pels passadissos amb els seus cans…. que s’atura a saludar a cada treballador de la Casa Blanca… que gaudeix del cinema… i al que li agrada ballar… en companyia….o tot sol…. i que no dubta a llençar-se a cantar amb els grans… RESPIRA MÚSICA…
És pràcticament el minut a minut dels 8 anys d’Obama… que deixen un grapat d’imatges icòniques…

20/01/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris