Roger Federer, campió de l’Obert d’Austràlia

29/01/2017

Als 35 anys no és ser malpensats si deim que la d’avui pot ser la darrera final de Grand Slam de Roger Federer. El suís ho sabia. Possiblement la darrera oportunitat de guanyar un Grand. I només començar el partit ha demostrat com lluitaria per aquesta darrera bala. Un únic break ha bastat al setè joc. En 34 minuts Federer s’ha col·locat un set amunt al marcador.

Però davant, i ho sabia, tenia Rafel Nadal.. El manacorí ha entrat dins el partit en aquesta segona mànega i, amb dos trencaments, ha pujat un 0 a 4 al marcador. Amb un contrabreak el suís ha evitat la pallissa.. I ha afegit emoció. Per el mal ja estava fet. 3 a 6. Posar les coses fàcils no és l’estil del manacorí.

Així han arribat a la tercera mànega, en què hi ha poques coses a dir. Una classe magistral del millor tennista de la història. Fallar tres bolles de trencament al primer joc han enfosat una mica Nadal.. que no ha pogut fer res més que aguantar les envestides. 6 a 1. Un cop dur. Però de nou el manacorí ha resorgit.

I ha estat al quart joc de la quarta mànega quan el partit ha canviat de cara. Trencament de Rafel Nadal i 1 a 3 al marcador. Ha estat aquí quan ha tornat el millor Nadal.. I tots els dubtes han entrat a Federer . 3 a 6. El partit encara no estava decidit.

El desenllaç ha estat digne del clàssic. Federer atura el partit per atenció mèdica.. Però Nadal no es refreda i comença amb un trencament a favor. Tot feia pensar en positiu.. fins el sisè joc. Nadal serveix per 2 a 4.. i acaba 3 a 3. Ja amb 4-3 Nadal salva un 40 a 0 en contra.. Fins a 4 bolles però arriba un altre break.. Al servei Federer no falla… I a la desesperada Nadal demana l’ull de falcó.. La derrota és insalvable. S’escapa un Grand Slam però la temporada tot just acaba de començar.