X

Ajudes als pagesos per les inundacions i la xylella centren la reunió de Delegació del Govern i la Conselleria

Crearan un Comitè Estatal d'Experts per fer front a la Xylella

01/02/2017

Ajudes als pagesos per les inundacions i la xylella centren la reunió de Delegació del Govern i la Conselleria

Reunió positiva i ambient de col·laboració, asseguren, tant per part de la Delegació del Govern com pels responsables de Medi Ambient, que li demanen modificar el decret estatal d’ajudes per inundacions per fer-lo més accessible als pagesos illencs.
La delegada del Govern, Maria Salom, recorda que, ara per ara, l’única administració que dóna doblers pels danys és el govern central i nega que els pagesos illencs quedin fora de les ajudes amb l’actual redacció del decret.

 

Divendres que ve, Medi Ambient i la Delegació es tornaran a reunir. Tècnics i el Seprona de la guàrdia civil ampliaran la cooperació en la vigilància d’entrada i sortida de material vegetal per la xylella.
A més, el calendari contra la plaga inclou la visita a les illes del màxim responsable de sanitat vegetal del ministeri i de la major experta nacional de Xylella, a principi de la setmana que ve. També es crearà un comitè d’experts on hi participaran altres comunitats autònomes.
Ginard ha explicat que ha remès cartes informatives a totes les empreses de gestió de jardins. En detectar la xylella han d’avisar els tècnics de la conselleria, els únics que hi poden actuar.

01/02/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris