X

Urdangarín i Torres, les penes més altes

Urdangarín i Torres, les penes més altes

17/02/2017

Urdangarín i Torres, les penes més altes

Iñaki Urdangarín ha vist rebaixada notablement la pena que demanava la fiscalia per a ell. El tribunal l’ha condemnat a 6 anys i 3 mesos de presó pels delictes de prevaricació, falsedat documental, malversació, frau a l’Administració, tràfic d’influències i dos delictes contra la hisenda pública. La fiscalia en demanava 19 anys i mig, la pena més alta per a un dels acusats. També haurà de pagar una multa de 500.000 euros i més la responsabilitat civil. Durant el judici, Urdangarín va negar rotundament que fos comissionista i es va escudar en què confiava en els seus assessors.
Al seu exsoci, Diego Torres, el tribunal l’ha condemnat a 8 anys i 6 mesos de presó pels delictes de prevaricació, falsedat documental, malversació, frau a l’Administració, tràfic d’influències, blanqueig de capitals i delicte fiscal, la meitat del que demanava la fiscalia. També haurà de pagar una una de gairebé dos milions d’euros, i la responsabilitat civil. Torres sempre va defensar que tenien la supervisió de la Casa del Rei.
Les magistrades han entès que Urdangarin, en connivència amb Diego Torres, va influir en l’expresident Jaume Matas perquè organitzés amb Nóos l’Illes Balears Forum el 2005 i el 2006, i es va servir de l’íntima relació que tenia amb qui havia estat nomenat recentment director general d’esports, José Luis Pepote Ballester. A més, apunten que tots dos van tributar a través de l’impost de Societats allò que s’havia de fer per l’IRPF, i que es van aplicar deduccions que no els pertocaven. A més, afirmen que Diego Torres va ocultar a l’estranger la quota defraudada a l’erari públic.

17/02/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris