X

Urdangarín espera a Ginebra la vista de dijous

21/02/2017

Urdangarín espera a Ginebra la vista de dijous

Iñaki Urdangarín espera a Ginebra la vista de mesures cautelars que se celebrarà dijous a l’Audiència de Palma. Serà quan coneixerà si finalment el tribunal dictamina el seu ingrés a presó preventiva, ja sigui amb fiança o sense. El cunyat del rei ha estat captat avui per les càmeres entrant a ca seva, però no ha volgut atendre els periodistes.

El Govern recorrerà la sentència del cas Noos per recuperar els doblers que es varen entregar a l’entitat presidida per Urdangarín per celebrar els dos Fòrums de Turisme i Esport. L’Advocacia de la Comunitat Autònoma ja prepara el recurs de cassació que presentarà al Tribunal Suprem. El Govern reclamava a l’Institut Nóos els 2,3 Milions que l’Executiu va destinar a organitzar aquests dos esdeveniments esportius. A la sentència coneguda divendres, però, el tribunal considera que només es varen malversar un total de 619 MIL euros, la quantitat que recuperarà el Govern. Amb aquest recurs, l’Executiu intentarà incrementar aquesta xifra.

Les càmeres han captat Iñaki Urdangarín avui per primera vegada des de l’anunci de la sentència que el condemna a sis anys i tres mesos de presó. Urdangarín no contesta a la premsa. Espera a casa seva, a Ginebra, la vista de mesures cautelars que se celebrarà passat demà a l’Audiència Provincial de Palma. Una vista en què es decidirà el seu futur més immediat. El seu misser no vol avançar quines seran les seves al·legacions a la vista. El fiscal Pedro Horrac estuDIa demanar l’ingrés a presó preventiva per a Urdangarín i Diego Torres. Pascual Vives, però, creu que el seu client no entrarà a la presó. I assegura que mai ha parlat d’aquesta possibilitat amb Urdangarín.

Per part seva, el misser de Diego Torres assegura que el seu client tendría difícil fer front al pagament d’una fiança perquè els seus béns estan embargats. Afegeix que, en el seu cas, la petició de presó preventiva no té sentit.

El ministre de Justícia ha dit avui que la petició de presó provisional és una mesura extraordinària que ha d’estar molt justificada

A banda de l’ingrés en presó preventiva, el tribunal podria imposar altres mesures cautelars per a Urdangarin i Torres. Com la retirada del passaport o la compareixença periòdica al jutjat.

I ara que s’ha fet pública la sentència del Cas Nóos, el Congrés dels Diputats ha donat llum verda a la tramitació d’una llei integral contra la corrupció i per protegir els denunciants. Ciutadans ha presentat aquesta iniciativa a la cambra, on totes les forces polítiques manco el PNB s’hi han mostrat favorables. En concret, la llei proposa suprimir els indults per corrupció política, investigar els casos d’enriquiment il·lícit, o eliminar els terminis màxims per investigar els processos penals, per evitar així la prescripció dels casos de corrupció. Durant el debat, tant el diputat balear Juan Pedro Yllanes, com el líder de Ciutadans, han retret al Partit Popular que la corrupció és inherent als partits, i no només a les persones.

21/02/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris