X

Narcotràfic i frau fiscal: objectius de Vigilància Duanera

L'èxit d'una operació passa per evitar que la droga entri en el mercat

28/02/2017

Narcotràfic i frau fiscal: objectius de Vigilància Duanera

Dues de les patrulleres que Vigilància Duanera té a les Illes Balears són al port de Palma; la tercera, a Eivissa. Realitzen patrulles rutinàries i participen de les operacions que persegueixen delictes i infraccions de contraban. I precisament, les Illes, per la seva situació geogràfica, són porta d’entrada al mercat europeu.

A dia d’avui, ens confirmen, hi ha diferents investigacions contra el narcotràfic en marxa. L’èxit de l’operació passa per evitar que la droga que circula per via marítima entri en el mercat.

És el que passa en algunes ocasions quan els infractors es desfan de la droga, tirant-la a la mar. No és el cas, però, d’aquesta actuació que veis en imatge. Succeí el juny de l’any passat a la costa de Huelva i es realitzà en el marc d’una operació europea en la qual participa un dels agents de la unitat de les Illes. S’interceptaren més de 2 mil quilos d’haixix.

Però Vigilància Duanera s’encarrega també de perseguir el frau fiscal i duaner. El més comú: el que té a veure amb l’evasió d’impostos.

La feina que fa Vigilància Duanera en la lluita contra el narcotràfic i el frau fiscal mou, cada any, milions d’euros.

28/02/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris