X

Bartolomé Cursach passarà demà a disposició judicial juntament amb els altres dos detenguts

El batle de Palma assegura que cap empresari està per sobre de la llei

02/03/2017

Bartolomé Cursach passarà demà a disposició judicial juntament amb els altres dos detenguts

Bartolomé Cursach, Bartolomé Sbert i Antoni Bergas continuen en aquests moments detinguts als calabossos de la Policia Nacional de Palma. A hores d’ara cap dels 3 han començat a declarar, però es preveu que ho facin al llarg de l’horabaixa. Ahir i aquest dematí, els agents de la unitat contra el Blanqueig de Capitals han analitzat gran part de la documentació interceptada i també el contingut dels ordinadors i dels discs durs intervinguts. Cerquen vincles entre el grup Cursach i la presumpta trama corrupta de la Policia Local. Qualsevol document que acrediti si hi ha irregularitats als locals d’oci nocturn del grup i, si n’hi ha, vincular cada un al funcionari dels diferents ajuntaments corresponents que ho va permetre.
De manera paralel·la a la investigació policial, l’Ajuntament de Calvià -que NO ha estat escorcollat en els darrers dies per aquesta operació- continua la seva tasca. D’una banda, continua en marxa la informació reservada que es va iniciar amb la destitució de l’exdirector general de Comerç i Activitats, Jaime Nadal, per la seva presumpta inacció a l’hora d’investigar la llicència d’obertura de la discoteca BCM a Magaluf. D’altra banda, també el consistori calvianer manté obert l’expedient per esbrinar si la llicència d’obertura dels anys 80 es va tramitar de manera correcta.

Un altre dels ajuntaments investigats és el de Palma. El seu batle, José Hila, assenyalava avui que cap empresari, per poderós que sigui, pot estar per sobre de la llei.

Els tres detinguts en aquesta fase de l’operació Sancus seran conduïts demà davant el jutge. Es preveu que hi siguin tots tres detinguts, malgrat que Antoni Bergas, expolicia local i actual responsable de relacions institucionals del Grup Cursach, ha demanat l’assistència d’un metge avui dematí.

02/03/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris