X

La Policia Nacional escorcolla ferralleries per cercar material robat

La Policia Nacional va detenir 41 persones l'any 2015 i 31 l'any 2016

28/03/2017

La Policia Nacional escorcolla ferralleries per cercar material robat

Ja no hi ha cues per vendre ferralla a les portes de les ferralleries, i el preu que es paga per tona no fa més que davallar. Tot i així, el negoci de les ferralleries continua movent milions d’euros cada any. Per vigilar-ne l’activitat, la policia nacional fa controls de manera rutinària. Els agents cerquen de manera permanent qualsevol material robat i inspeccionen centímetre a centímetre tots els establiments del sector a Palma. L’objectiu és detectar material sospitós i requisar-lo perquè materials com aquests no circulin amb impunitat en el mercat del metall.

En els darrers 4 anys, el tancament de negocis, la paralització d’obres o l’abandonament d’urbanitzacions senceres varen provocar una onada de robatoris que es varen estendre a finques privades de la part forana i a obres públiques. Tot aquest material era cremat i reciclat per poder-lo vendre en el mercat legal. Recentment, però, tots els establiments duen un registre de què ven cada client, i s’enregistren amb càmeres de seguretat totes les operacions de compra-venda.

En aquesta ocasió, la Policia Nacional ha localitzat un grapat de coure que queda requisat fins que els agents puguin contactar amb el venedor i esclarir l’origen del material. Si és robat, el venedor serà sancionat i el comprador perdrà el material que ha comprat i els doblers que va pagar per aconseguir-lo.

28/03/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris