X

ETA diu que ja és una banda desarmada

L'acte de desarmament se celebra demà

07/04/2017

ETA diu que ja és una banda desarmada

ETA ha enviat un comunicat aquesta mitjanit a la BBC i a mitjans bascos en el que es dirigeix al poble basc i a la comunitat internacional per informar que ja és una organització desarmada. Diu que ha estat un camí llarg i difícil pels obstacles que han posat els governs espanyol i francès, i adverteix que el procés de desarmament, previst per demà, encara pot registrar atacs dels enemics de la pau. En el comunicat no apareixen les paraules víctimes ni perdó.

Demà a Baiona se celebren una sèrie d’actes que culminaran, segons ETA, amb l’entrega de les armes. … Un acte al qual no se sumarà el Partit Popular. Es calcula, segons fonts de la lluita antiterrorista, que la banda entregarà 200 armes de foc, entre 4 i 5 tones d’explosius i detonadors. Unes armes que es conservarien, majoritàriament, a zulos a França i que es recuperaran per les coordinades que oferirà la banda terrorista, apunten els experts. Tot, supervisat per verificadors internacionals. Les forces de seguretat dubten que les armes que es lliurin ajudin a esclarir algun dels 224 atemptats que queden sense resoldre.

Entre els quals, el de Palmanova, al juliol de 2009. Fou el darrer atemptat a Espanya amb víctimes mortals. Els agents de la Guàrdia Civil Carlos Sáenz de Tejada i Diego Salvà moriren després d’explotar una bomba adossada davall d’un cotxe patrulla. Són dues de les més de 800 persones que ETA ha matat en els seus quasi 60 anys d’història.

07/04/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris