X

Detingut un islamista per l’atac de Dortmund

S'investiga l'atac com "acte terrorista"

12/04/2017

Detingut un islamista per l’atac de Dortmund

Els investigadors encara no saben si hi ha un o diversos autors i totes les hipòtesis estan encara obertes. La fiscalia federal ha explicat que es parteix d’un objectiu terrorista, tot i que la motivació de l’atemptat encara està oberta.

La fiscalia ha assegurat que s’han investigat dos sospitosos de caire islamista radical i que un d’ells ha estat detingut. Ara estudien si emetre una ordre de detenció sobre el segon. El que sí que han fet és escorcollar els domicilis dels dos sospitosos.

La fiscalia ha explicat també que s’han trobat tres cartes. En la primera, es vincularia l’atac amb Estat Islàmic com a venjança per la implicació d’Alemanya en el conflicte sirià. També hi hauria una segona carta que també genera molts dubtes i en què un grup d’extrema esquerra reivindica l’autoria de les explosions. A la tercera, grups antifeixistes reivindicarien l’atac en represàlia per la permissivitat del Borussia Dormund amb els seus aficionats neonazis i racistes.

El responsable de l’Interior de la regió del Rin del Nord-Westfàlia, Ralf Jaeger, ha admès que no saben si l’atac l’ha comès un o diversos autors i que s’investiguen totes les línies.

La zona on va tenir lloc l’atac continua avui acordonada i sota una estricta vigilància policial. 10 quilòmetres la separen de l’estadi on el Borussia de Dormund havia de jugar els quarts de final de la Champions contra el Mònaco. L’autobús acabava de sortir de l’hotel on es concentrava l’equip quan tres explosions van sacsejar el vehicle en ple carrer. Des del primer moment la Policia va tenir clar que l’objectiu era l’equip de futbol.

Les càrregues explosives, que estaven amagades en un lateral de la carretera, varen fer esclatar els vidres del vehicle. Afectant, sobretot, els de la part de darrere, on es trobava l’espanyol Marc Bartra. El jugador ferit de major gravetat i que ha estat operat aquesta matinada per una fractura al canell dret. L’equip ha informat que la resta de jugadors no corren perill. També en va resultar ferit el policia que acompanyava l’autobús en moto.

L’afició i l’equip rival eren ja a l’estadi quan varen rebre la notícia. L’organització va decidir suspendre el partit i es va desallotjar el camp sense incidents.

Mentre continua la investigació, el partit suspès es disputarà avui. Un gran operatiu policial vetllarà per la seguretat de l’encontre. Les autoritats asseguren que no hi ha perill.

12/04/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris