X

El Pentàgon difon el vídeo del llançament de la ‘superbomba’

Segons el govern afganès 36 milicians d'Estat Islàmic han mort en l'atac

14/04/2017

El Pentàgon difon el vídeo del llançament de la ‘superbomba’

Per Donald Trump, l’ús d’aquesta bomba és un altre èxit dels Estats Units després de l’atac a Síria fa just una setmana. “Estic molt orgullós de l’èxit d’aquesta operació”, ha dit el president nord-americà que atribueix l’èxit al canvi polític a la Casa Blanca. “Si es compara el que ha succeït les darreres 8 setmanes amb el que ha passat els darrers 8 anys, es veuran moltes diferències”, ha dit Trump.

El Pentàgon ha fet públic el vídeo de l’atac. L’artefacte més potent sense càrrega nuclear s’ha llançat damunt una xarxa de coves i túnels emprats per Estat Islàmic a la província de Nangarhar, a prop de la frontera amb el Paquistan. Segons el govern afganès, 36 milicians han mort en el bombardeig que, a més, ha destruït una gran quantitat de munició i armes. El Ministeri de Defensa del país assegura que no hi ha víctimes civils, però alguns testimonis han explicat que sentiren el moviment de terra provocat per la superbomba.

El primer llançament de la bomba GBU-43 va ser al 2003, poc abans de l’inici d ela guerra de l’Iraq.  Va ser una prova que es realitzar a Florida i on va quedar patent el poder destructiu de l’artefecte. 14 anys després, la mare de totes les bombes ha estat emprada per primera vegada en una zona de combat. Amb 9 metres i 10 tones de TNT és l’artefacte no nuclear més gran i destructiu de tot l’arsenal nord-americà

14/04/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris