X

Armengol anima a establir sinergies amb altres territoris insulars

La presidenta ha participat en l'obertura del "Smart Island World Congress"

20/04/2017

Armengol anima a establir sinergies amb altres territoris insulars

Francina Armengol a la ponència del congrés que se celebra a Calvià.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha animat aquest dijous als representants de territoris insulars de tot el món que participen en un congrés a Calvià a compartir els seus èxits de gestió i establir sinergies partint de les particularitats que comparteixen com a territoris aïllats.

Armengol ha participat en l’obertura del “Smart Island World Congress” que se celebra aquest dijous i divendres a Calvià. Un esdeveniment que analitza les oportunitats i reptes de les illes a l’hora d’afrontar qüestions com l’eficiència, la planificació urbanística i el desenvolupament econòmic i social.

La presidenta del Govern ha assenyalat que si bé cada illa és única, totes comparteixen singularitats que converteixen la gestió pública “en una tasca excepcional” per l’aïllament, el límit natural del territori i la distància dels espais continentals, davant els quals cal garantir serveis de qualitat i “ser doblement competitius” al mateix temps que es preserven la cultura i l’entorn.

Segons Armengol, el congrés és per a les Balears “transcendent per compartir procediments i eines que hagin demostrat la seva utilitat, tant per a administracions com per a empreses”.

Pel que fa als àmbits pels quals aposta el Govern, Armengol ha citat tres sectors empresarials amb molt futur: la bioeconomía, les indústries culturals i les ciències marines, com a “sectors amb capacitat de diversificació que s’uneixen a les noves tecnologies aplicades al turisme, també essencial”.

20/04/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris