X

Ignacio González passa la primera nit als calabossos de la Guàrdia Civil

El director de La Razón, Francisco Marhuenda, declara per coaccions a Cifuentes

20/04/2017

Ignacio González passa la primera nit als calabossos de la Guàrdia Civil

Ignacio González ha sortit de matinada del seu despatx una vegada finalitzat l’escorcoll realitzat per la Guàrdia Civil. L’expresident de la Comunitat de Madrid ha estat traslladat després als calabossos, on ha passat la primera nit detingut. Durant els escorcolls, els agents han recollit nombrosa documentació relacionada amb el presumpte desviament de fons del Canal de Isabel II, l’empresa que González presidí entre 2003 i 2012, quan era vicepresident de la Comunitat madrilenya.

El jutge Eloy Velasco creu que González era el màxim beneficiari d’aquesta trama, i l’acusa de fins a vuit delictes, com prevaricació, malversació, suborn, blanqueig de capitals i frau, entre d’altres. Amb ell, detingueren 12 persones més, entre les quals es troba el germà i el cunyat de González. Tres dels arrestats han sortit ja en llibertat i quatre dels detinguts van avui a l’Audiència Nacional a declarar davant el jutge. La resta, també Ignacio González, ho faran demà.

També ha declarat aquest dijous, com a imputat, el director de La Razón, Francisco Marhuenda, i el president del diari, Mauricio Casals, per suposadament haver coaccionat Cristina Cifuentes per evitar que denunciàs davant Fiscalia irregularitats en la gestió de l’empresa d’aigües.

El mateix dia també hem sabut que el Fiscal Anticorrupció, Manuel Moix, hauria intentat impedir un dels escorcolls realitzat aquest dimecres, segons la Cadena Ser. Una petició que va fer per escrit als fiscals del cas, amb l’aval del Fiscal General de l’Estat. Aquesta actuació, afirma l’emissora, va obligar el fiscal del cas a invocar la junta de fiscals, on la majoria s’oposà a l’ordre del seu cap.

20/04/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris