X

La Fiscalia demana presó per Ignacio González

La Fiscalía Anticorrupció demana per a ell presó provisional i també per a Edmundo Rodríguez Sobrino

21/04/2017

La Fiscalia demana presó per Ignacio González

L’expresident madrileny, Ignacio González, ha declarat davant el jutge de l’Audiència Nacional en el marc de l’anomenada Operació Lezo, que investiga el presumpte desviament de fons públics, a través de l’empresa d’aigües Canal de Isabel II. La Fiscalía Anticorrupció demana per a ell presó provisional. Poc abans ha estat interrogat el seu germà Pablo, que s’ha acollit al seu dret a no declarar.

Altrament, la Fiscalia Anticorrupció ha demanat al jutge l’ingrés a la presó sense fiança per a Edmundo Rodríguez Sobrino, considerat l’home fort a Llatinoamèrica d’Ignacio González. Ambdós estan acusats de prevaricació, organització criminal, malversació, suborn, blanqueig, frau, falsificació documental i corrupció en els negocis.

El jutge Eloy Velasco investiga el presumpte pagament d’1,4 milions d’euros a l’empresa OHL, per l’adjudicació d’obres públiques, com el tram de ferrocarril que uneix les localitats madrilenyes de Navalcarnero i Móstoles.

Aquest dimecres fou detingut l’exgerent de Canal Isabel II, Adrián Martín, empresa involucrada en la trama. Martín ja ha presentat un aval bancari per fer front a la fiança de cent mil euros, dictada pel jutge Velasco.

En total, ja sumen dotze els detinguts en el marc d’aquesta operació, inclosa María Fernando Richmond, l’exdirectora financera de l’empresa. El jutge Eloy Velasco sosté que va ser ella l’encarregada d’inflar el preu per adquirir l’empresa brasilera Emissao. L’operació s’hauria realitzat a través de comptes no autoritzats a paradisos fiscals i d’amagat de la Conselleria d’Hisenda.

El jutge ha xifrat en 23,3 milions d’euros, els doblers que s’haurien saquejat en aquesta trama. Recordem que l’operació Lezo investiga el presumpte desviament de fons públics a mans privades, a través de l’empresa pública d’aigües Canal Isabel II.

21/04/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris