X

Macron i Le Pen s’enfrontaran en un debat televisiu el 3 de maig​

Quatre dies abans de la històrica segona volta per triar el successor d'Hollande

24/04/2017

Macron i Le Pen s’enfrontaran en un debat televisiu el 3 de maig​

La ultradretana Marine Le Pen. / EFE

Els dos vencedors de la primera volta de les eleccions presidencials a França, el centrista Emmanuel Macron i la ultradretana Marine Le Pen, mantindran un debat televisat el pròxim 3 de maig, quatre dies abans de la històrica segona volta per triar el successor de François Hollande.

El portaveu de MacronBenjamin Griveaux, ha confirmat aquest dilluns en declaracions a Europe 1 que hi haurà cara a cara. “És un debat que nosaltres volem”, ha assegurat. El debat serà televisat per TF1 i France 2.

La posició de l’exministre d’Economia contrasta amb l’adoptada el 2002 pel llavors president Jacques Chirac que, després de passar a segona volta amb el fundador del Front Nacional i pare de l’actual líder, JeanMarie Le Pen, va rebutjar protagonitzar un debat amb ell.

“Davant la intolerància i l’odi, no hi ha transacció possible, ni compromís, ni debat possible”, va sostenir el president sortint, que finalment revalidaria el seu càrrec gràcies al suport de l’anomenat ‘front republicà’ amb més del 82% dels vots.

Abans del debat del 3 de maig, Macron i Le Pen podrien coincidir aquest dimarts en l’homenatge al policia mort en l’atac terrorista del dijous als Camps Elisis. Fonts de l’entorn del president François Hollande han indicat que aquest ha convidat els dos guanyadors de la primera volta.

Le Pen ja ha confirmat, via Twitter, que té intenció d’assistir a l’acte que tindrà lloc a les 11.00 hores en la Prefectura de París. Per la seva banda, fonts de l’entorn de Macron han indicat que “a priori” el líder d”En Marche! també hi acudirà, segons ‘Le Monde’.

D’altra banda, el sondeig publicat per OpinionWay i realitzat entre el diumenge i el dilluns situa Macron amb una intenció de vot del 61% de cara la segona volta, mentre que Le Pen quedaria en el 39%. L’exministre perd tres punts enfront del seu rival pel que fa a la darrera enquesta.


 Macron supera Le Pen amb 2,5 punts en la primera volta de les presidencials franceses

24/04/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris