X

Descobreixen un nou peix a les Illes Balears

Els científics l'han anomenat "Buenia Masutii", en honor a l'investigador Enric Massutí

27/04/2017

Descobreixen un nou peix a les Illes Balears

Científics de l’Oceanogràfic de les Illes Balears i del Museu d’Història Natural de Rijeka, a Croàcia, i de la Bavarian State Collection d’Alemanya han descobert un peix de fins a 3 centímetres que habita, a una profunditat d’entre 50 i 70 metres, en els fons d’algues vermelles que envolten l’arxipèlag balear.

La descripció de la nova espècie, que ha tingut en compte tant la caracterització morfològica com la genètica, s’ha realitzat a partir de prop de 40 individus capturats a les zones del canal de Menorca, i el nord i el sud de Mallorca.

El descobriment ha estat anomenat Buenia massutii, en honor a Enric Massutí, investigador del Centre Oceanogràfic de Balears de l’IEO, pel seu impuls en l’estudi dels hàbitats bentònics en els fons de les Illes Balears.

Els investigadors també han dedicat la troballa a la memòria de Fernando de Bon, ictiòleg i fill del fundador de l’IEO, Odón de Bon, que abans d’esclatar la Guerra Civil i de partir a l’exili a Mèxic, va dedicar bona part de les seves investigacions a l’estudi dels gòbids a les Illes Balears.

27/04/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris