X

El jutge creu que el matrimoni Pujol controlava els fons sospitosos de la fortuna familiar

Segona nit a presó de Pujol Ferrussola

27/04/2017

El jutge creu que el matrimoni Pujol controlava els fons sospitosos de la fortuna familiar

Els investigadors analitzen la nombrosa documentació que recolliren aquest dimecres durant les sis hores d’escorcolls a les cases i despatxos de Jordi Pujol i del seu fill gran, que es troba a la presó des de dimarts.

La interlocutòria del jutge José de la Mata afirma que la Fiscalia Anticorrupció ha trobat anotacions manuscrites que revelen el control directe de Marta Ferrussola sobre la fortuna familiar.

Els escorcolls també pretenien corroborar que els diners d’Andorra eren de l’ex president de la Generalitat i no del seu fill gran.

Segons la família, els sous que ocultaren durant 30 anys a Andorra procedeixen de l’herència de l’avi Florenci Pujol. Però ni la Fiscalia Anticorrupció ni el jutge donen veracitat a aquesta versió perquè no s’ha acreditat, i sospiten que podria estar vinculada a l’activitat política de Pujol, que durant 23 anys fou president de la Generalitat.

El jutge de la Mata va ordenar escorcollar les propietats de Pujol i Pujol Ferrussola, diu el document, perquè ho considerà necessari i imprescindible, ja que pare i fill figuren com a titulars de fons a comptes d’entitats bancàries andorranes dels quals no s’ha pogut acreditar l’origen.

El jutge afirma també que part de la família va decidir regularitzar la seva situació amb Hisenda, però no Pujol Ferrussola ni la seva mare que, segons el jutge, decidiren mantenir l’opacitat dels seus comptes transferint els seus fons a una societat mexicana.

27/04/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris