X

L’Estat no comprarà l’Espalmador

El PP ha votat en contra de la proposta d'ERC, que instava l'Estat a adquirir l'illot

28/04/2017

L’Estat no comprarà l’Espalmador

El PP ha votat en el Senat contra la proposta d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) perquè l’Estat compri l’illot de l’Espalmador, situat al costat de Formentera, la qual cosa ha impedit que la iniciativa prosperi, malgrat tenir el suport de la resta de grups polítics.

ERC ha lamentat en un comunicat “que el PP hagi impedit l’aprovació de la moció” aquest dijous en la Comissió de Medi ambient i Canvi Climàtic del Senat. “Lamentem la postura del PP en aquest tema, i més quan no ha aportat cap argument per a la seva negativa. Es demostra una vegada més el nul interès del govern de l’Estat a fer la més mínima inversió significativa a les nostres Illes” , han criticat des d’Esquerra Unida.

Per a la formació, el govern espanyol només considera rellevants les Illes “a l’hora de pagar impostos, però no a l’hora de rebre alguna compensació pels esforços fiscals”.

La moció va ser presentada pel senador Bernat Picornell, d’Esquerra Republicana, per demanar que l’Estat assumeixi la compra de l’illot “per després cedir-lo a les autoritats competents en Medi Ambient”.

El diputat d’ERC ha centrat la seva intervenció en “l’important interès natural de l’Espalmador, dins de la Reserva Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera i a l’entorn dels espais declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO pel valor de les praderies de posidònia”.

 

28/04/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris