X

El govern espanyol podria tirar endavant els pressupostos gràcies a l’acord amb el PNB

L'acord per donar suport als comptes d'enguany també preveuen inversions a la 'i grega' basca i actuacions en matèria de tarifa elèctrica

03/05/2017

El govern espanyol podria tirar endavant els pressupostos gràcies a l’acord amb el PNB

El govern de Mariano Rajoy podria tirar endavant els pressupostos generals de l’Estat, gràcies a l’acord que ha assolit amb el Partit Nacionalista Basc (PNB). L’acord suposa que el govern basc recuperarà 1.400 milions dels 1.600 que reclamava de la quota basca, la quantitat que paga Euskadi a l’Estat per les competències no transferides.

Una quantia sobre la qual existeixen divergències entre les dues administracions des de 2007. L’acord per donar suport als comptes d’enguany també preveuen inversions a la ‘i grega’ basca i actuacions en matèria de tarifa elèctrica.

L’acord s’ha anunciat el mateix dia que al Congrés dels Diputats es debaten les esmenes a la totalitat que han presentat els grups de l’oposició als pressupostos generals de l’Estat. El portaveu del grup socialista, Antonio Hernando, ha dit que el PSOE no pot donar suport als comptes perquè no pot confiar, ha dit, en un govern marcat per la corrupció.

Units Podem ha lamentat que els nacionalistes bascos donin suport als pressupostos a canvi de doblers, i també ha criticat el PP per la poca inversió en política social que, segons diuen, s’inclouen als pressupostos.

Esquerra Republicana ha retret al govern que els pressupostos beneficien la corrupció legal.

03/05/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris