X

Mor un tercer ciclista de l’atropellament múltiple a Oliva

La DGT posarà en marxa un pla per acabar amb la "sagnia" de ciclistes morts

11/05/2017

Mor un tercer ciclista de l’atropellament múltiple a Oliva

Diumenge passat, una jove va atropellar un escamot de ciclistes a Oliva. / EFE

Un dels tres ciclistes ferits diumenge passat a Oliva (la Safor) després que un vehicle atropellés al seu grup i causés la mort de dos dels seus companys, ha mort avui a l’Hospital La Fe de València, la qual cosa eleva a tres el nombre de morts a conseqüència de l’accident.

Així ho han confirmat a l’agència Efe fonts del centre hospitalari, en la qual la Unitat de cures crítiques continuava ingressat el ciclista des de diumenge passat.

La mort d’aquest ciclista eleva a tres el nombre de morts en l’accident, ocorregut sobre les 8.30 hores del passat diumenge quan una conductora, que va donar positiu en el control d’alcoholèmia i drogues, va atropellar al grup de sis ciclistes mentre circulaven per la carretera N-332 que uneix Oliva i Denia.

Els altres dos ciclistes ferits greus continuen ingressats en la Unitat de vigilància intensiva (UVI) de l’Hospital La Ribera, a Alzira, i l’Hospital de Dénia, en tots dos casos “estables dins de la gravetat”, segons han informat des de tots dos centres sanitaris.

El jutjat d’instrucció número 2 de Gandia va ordenar l’ingrés a la presó provisional comunicada i sense fiança de la conductora, de 28 anys, a la qual se li imputen dos delictes d’homicidi imprudent.

 

La DGT posarà en marxa un pla per acabar amb la “sagnia” de ciclistes morts

La Direcció general de trànsit vol aturar la “sagnia” de ciclistes morts a les carreteres amb un pla especial i urgent de mesures que inclouen endurir el càstig per als conductors que reincideixen en el consum d’alcohol i drogues al volant.

Així ho va anunciar dimecres el director general de Trànsit, Gregorio Serrano, en la seva compareixença en la comissió de Seguretat Vial del Congrés, on va detallar que aquest pojecte serà abordat dimarts que ve en el comitè de Seguretat Vial. El pla es posarà en marxa amb l’objectiu de donar més protecció i seguretat als ciclistes davant la “creixent problemàtica” d’aquests sinistres.

Tot i que Serrano no ha ofert molts detalls del seu contingut, sí ha volgut deixar clara la seva intenció d’actuar immediatament per frenar la “insuportable” xifra de ciclistes que cada cap de setmana mor.

En el que va d’any 18 ciclistes han mort, 3 més que en el mateix període de 2016, any en el qual van perdre la vida un total de 33 ciclistes, segons les xifres provisionals de la DGT.

11/05/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris