X

El debat de les primàries del PSOE, en 15 frases

Díaz i Sánchez han monopolitzat el debat i s'han tirat en cara la situació actual del PSOE. Mentre que Patxi López ha explicat que el seu objectiu és guanyar al PP

15/05/2017

El debat de les primàries del PSOE, en 15 frases

Moment del debat que s'ha celebrat a la seu del PSOE, al carrer Ferraz de Madrid. / EFE

Els tres candidats a les primàries del PSOE, Susana Díaz, Patxi López i Pedro Sánchez, han exposat aquest dilluns les seves propostes durant l’únic debat de la campanya. Un debat que s’ha convertit en un enfrontament entre Sánchez i Díaz, que ha explicat que Sánchez està perdent suports dins del partit.

Aquestes són algunes de les frases que han dit els candidats al debat:

Susana Díaz

A Sánchez: “Si el teu problema fos jo hauria acabat fa molt temps (…) El teu problema no sóc jo, ets tu i quan la gent no es fia de tu, hauries de fer-t’ho mirar”

“Si el PSOE no remunta electoralment marxaré sense fer renou i sense fracturar al partit. El PSOE és molt més important que els tres que estem aquí”

“Hem donat moltes bandades, (els ciutadans) no sabien el que estaven votant. Tu no ets pro Podem, ets pro Pedro Sánchez, defenses el que et va bé (…) Has entrat i sortit de la declaració de Granada, Pedro”

“El PSOE és un partit que està malaltet”

“No entenc a aquells que volen amagar Felipe González i Zapatero”

Pedro Sánchez

A Díaz: “Javier Lambán, Ximo Puig, Juan Espadas no s’han ‘podemitzat’ per haver pactat amb Podem. O tu t’has fet dretana per pactar amb Ciutadans?”

“Jo no sóc president perquè vaig posar condicions damunt la taula que Pablo (Iglesias) no va acceptar”

“Parlant de coherència amb una candidata que no ha presentat encara el seu projecte, que ho va a presentar demà. Abans del recompte, per favor, Susana”.

“Per coherència i credibilitat, avui estic a l’atur”.

“L’abstenció va ser un error Patxi, tu podies haver renunciat també a l’escó”.

Patxi López

“Si sóc secretari general el que faré el 22 és trucar-vos, i dir s’ha acabat la broma. Anem a veure com sumem de debò, com integrem idees, propostes i sensibilitat (…) Si no sóc secretari general, trucaré al que hagi estat triat i us diré ‘a la vostra disposició'”

A Sánchez: “Anem a veure, Pedro, tu saps el que és una nació?”

“Com no resolguem el problema de la divisió i la definició podem fins i tot desaparèixer, com estan desapareixent altres partits socialistes a Europa amb el mateix pes i la mateixa història”

“El PSOE ha de tornar a ser una esperança, avui només som el partit de la brega interna, que fa d’Ibuprofeno de les polítiques de la dreta”.

“Un està fart de qualificatius com traïdors, rates…”


 IB3 videos Per saber-ne més: Sánchez i Díaz evidencien el seu enfrontament per l’abstenció en la investidura de Rajoy

15/05/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris