X

S’agreuja l’epidèmia de còlera al Iemen

L'ONU alerta d'un "alarmant" increment de casos

17/05/2017

S’agreuja l’epidèmia de còlera al Iemen

Al Iemen, la quantitat de casos de còlera s’ha disparat les últimes setmanes. Ja supera els 17.200. I la xifra de morts és de 209, segons Unicef, que subratlla que “la malaltia augmenta de manera alarmant” en aquest país que està en guerra des de finals del 2014.

La meitat dels casos sospitosos s’han registrat a la capital, Sanà, una ciutat de dos milions d’habitants controlada pels rebels houthis, un grup insurgent xiïta. Tant el govern rebel com l’executiu lleial al president Abdo Rabu Mansur Hadi, establert a la ciutat costanera d’Aden, han anunciat mesures per intentar frenar l’epidèmia de còlera, però fins ara no han aconseguit resultats positius.

Un representant de l’ONU a Sanà ha explicat que “més del 50% dels centres sanitaris del Iemen no funcionen” a causa de la guerra. A més, la vaga d’escombraries, que fa que s’acumulin tones de brutícia pels carrers, facilita que el còlera s’estigui propagant molt ràpidament.

El conflicte bèl·lic provoca també que el risc d efam s’estengui encara més els pròxims mesos, segons l’ONU. S’han perdut collites i la coalició àrab exerceix un bloqueig naval, amb el suport dels Estats Units, en els ports controlats pels rebels.

17/05/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris