X

El president del Brasil s’aferra al càrrec davant les peticions de dimissió

Milers de persones han sortit al carrer per demanar noves eleccions

19/05/2017

El president del Brasil s’aferra al càrrec davant les peticions de dimissió

Nova crisi política al Brasil. El president del país, Michel Temer, es nega a dimitir després que el Tribunal Suprem hagi autoritzat una investigació per les sospites que va intentar comprar el silenci d’un diputat. A Temer se l’acusa d’estar implicat en casos de corrupció.

Els propietaris d’una empresa càrnica haurien gravat un diàleg en què Temer confessaria les mensualitats pagades durant anys a l’expresident del Congrés, del seu partit, actualment a la presó. Tot, a canvi de silencis i favors polítics.

Temer nega les acusacions i assegura que demostrarà la seva innocència. Mentrestant, en les darreres hores s’han incrementat les protestes arreu del país. En desenes de ciutats, milers de persones han sortit al carrer per demanar la dimissió de Temer. En un missatge televisat, Temer s’hi ha negat.“No dimitiré. Ho repeteixo. No dimitiré “, ha dit.

L’actual president del país va arribar al poder per un procés d’impeachment contra Dilma Rousseff. Abans era el seu vicepresident, i, amb la destitució de Rousseff, Temer la va substituir. Però després de la revelació de les seves converses amb l’empresari està perdent aliats al Congrés i al Senat, dos ministres del seu govern han dimitit i l’oposició exigeix un “impeachment” en contra seu i noves eleccions presidencials.

 

 

19/05/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris