X

El Govern estudia declarar d’interès cultural les festes de Sant Joan de Ciutadella

És la solució de l'Ajuntament per aconseguir una major implicació econòmica d'altres administracions amb la festa

31/05/2017

El Govern estudia declarar d’interès cultural les festes de Sant Joan de Ciutadella

La batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, i la consellera d’Hisenda, Catalina Cladera, han acordat aquest dimecres matí declarar les festes de Sant Joan d’interés cultural o cercar una figura de protecció que comprometi una major implicació econòmica del Govern i el Consell de Menorca en l’organització. El cost l’assumeix ara íntegrament l’Ajuntament, que hi ha de destinar 300.000 euros anuals.

Avui s’han enllestit els darrers detalls de la seguretat de les festes, que enguany compten amb un pla d’autoprotecció per Es Caragol des Born que fixa un aforament màxim de 27.540 persones. El dels Jocs des Pla puja als 28.500 i només 1.200 el del Primer Toc, degut al reduït espai existent als voltants del palau del caixer senyor.

La Policia Local ha advertit que ,si els assistents fan cas omís del avisos d’aforament màxim, es podrien suspendre els actes, tant del Caragol des Born com dels Jocs des Pla, que també compten amb un pla d’autoprotecció des de l’any passat. En total, vetllaran per la festa un centenar de policies locals, mig centenar de voluntaris de Protecció Civil, 90 efectius de la Policia Nacional, una vintena d’agents de la Guàrdia Civil, tres embarcacions de Salvament Marítim i 70 auxiliars de seguretat.

31/05/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris