X

Traslladen Cursach a una presó de València, presumptament, per estar protegit a Palma

Vicente Campaner ha denunciat la directora de la presó de Palma per prevaricació, coaccions i detenció il·legal

05/06/2017

Traslladen Cursach a una presó de València, presumptament, per estar protegit a Palma

Fa tres mesos que Tolo Cursach va ser traslladat a la presó de Palma per ordre judicial. Aquest dilluns, l’empresari de la nit ha tornat a ser traslladat, aquesta vegada a un centre de València. Fa dies que la direcció de la presó de Palma va demanar el canvi per haver detectat, presumptament, que un grup d’interns estaria protegint Cursach i, a més, coaccionant altres presos.

Els advocats de l’empresari de la nit, però, no hi estan d’acord. Després de conèixer la notícia del trasllat, el misser Vicente Campaner, que vetlla pels drets dels interns, ha denunciat aquest dilluns la directora de la presó de Palma, María Jesús de Dios, per prevaricació administrativa. Campaner considera que el trasllat és il·legal i assegura a la seva denúncia que no existeixen les exigències processals i legals per dur a terme aquesta mesura. A més, el misser denuncia De Dios també per detenció il·legal i coaccions. En un escrit, Campaner relata com funcionaris de la presó haurien pressionat Cursach i també Tolo Sbert per evitar que aquest advocat els pogués representar, amb frases com “si us veuen amb ell, tendreu represàlies”.

Campaner, a més, explica que una vegada que volia accedir a la presó per veure Cursach, un funcionari l’hauria tingut retingut dins una sala sense poder sortir. Campaner ja va denunciar fa una setmana la directora de la presó de Palma i el subdirector del centre, presumptament per haver intentat impedir que Cursach i Sbert firmassin un document perquè l’advocat els pogués representar davant l’administració penitenciària. De la seva banda, la directora de la presó va presentar una queixa contra Vicente Campaner davant el Col·legi d’Advocats per intentar representar Cursach i Sbert sense ser part compareixent a la causa.

05/06/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris