X

La primera diputada francesa resident a les Balears ha obtingut el 66% dels vots

Samantha Cazebonne, directora del Liceu Francès de Palma, accedeix al parlament francès per primera vegada

20/06/2017

La primera diputada francesa resident a les Balears ha obtingut el 66%25 dels vots

Com estava previst, el president francès Emmanuel Macron surt reforçat de les eleccions legislatives i tindrà el suport del Parlament per dur a terme les reformes que ha promès. Tot i que les enquestes auguraven un resultat més favorable, el seu partit, La Republica en Marxa, ha obtingut 350 dels 577 escons de l’Assemblea Nacional, i supera àmpliament la majoria absoluta.

La dreta moderada dels Republicans queda com a principal grup de l’oposició, amb 137 diputats, seguit del Partit Socialista, amb 44, la França Insubmissa, amb 27, i el Front Nacional, amb 8 diputats.

Un dels grans perdedors de les legislatives és el Partit Socialista, que han perdut 251 diputats. La derrota ha provocat ja la dimissió del seu secretari general, Jean-Christophe Cambadelis. L’altre perdedor és el Front Nacional, que no podrà constituir un grup parlamentari propi, malgrat haver obtingut més d’un milió i mig de vots.

Per primera vegada, una ciutadana francesa resident a les Illes serà diputada a l’Assemblea Nacional. Samantha Cazebonne, fins avui directora del Liceu Francès de Palma, ha estat felicitada pels treballadors del centre on ha fet feina els darrers anys. Membre del partit del president Macron, ha guanyat a la circumscripció dels francesos residents a Espanya, Portugal, Mònaco i Andorra amb el 66 per cent dels vots, deu punts més a Mallorca. Accedeix al parlament per primera vegada. “Aquest matí he pres consciència de la responsabilitat que duré sobre les espatlles. Estc molt contenta i ara em toca treballar molt per poder dominar els temes que hauré de tractar com a diputada”, ha declarat Cazebonne.

Les seves prioritats són l’Educació, facilitar els tràmits consulars, promocionar la cultura francesa i evitar la doble imposició fiscal. Continuarà vivint a Palma i a partir d’aquesta setmana farà anades i vingudes entre Mallorca i París.

20/06/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris