X

S’estavella un avió que treballava en l’extinció de l’incendi a Portugal

Les fonts han precisat que l'aparell és portuguès i no espanyol, com segons estaven informant alguns mitjans locals

20/06/2017

S’estavella un avió que treballava en l’extinció de l’incendi a Portugal

Un avió Canadair que estava col·laborant en els treballs d’extinció de l’incendi que arrasa des del dissabte el centre de Portugal s’ha estavellat aquest dimarts en el terme municipal de Pedrógão Grande, segons han confirmat fonts de Protecció Civil a l’agència de notícies Efe.

Les fonts han precisat que l’aparell és portuguès i no espanyol, com segons estaven informant alguns mitjans locals. De fet, l’exèrcit de l’aire del Ministeri espanyol de Defensa ho ha confirmat al seu compte oficial de Twitter:

Efectius de l’Institut Nacional d’Emergència Mèdica (INEM) ja es troben de camí cap al lloc de l’accident, en Ouzenda, en Pedrógrão Gran.

Aquest sinistre complica encara més les tasques d’extinció del devastador incendi que afecta a la zona i que aquest dimarts s’ha estès al nord, al terme municipal de Góis, on es viu una situació “preocupant” que ha obligat a l’evacuació de més de 20 llogarets.

A més dels mitjans aeris d’Espanya, Itàlia i França, aquesta tarda s’ha sumat al combat del foc a Portugal un avió Canadair del Marroc.

El govern de Portugal fa front a les crítiques per la gestió de l’incendi en el qual han mort 63 persones i altres 135 estan ferides. El president del país ha instat a centrar-se en apagar l’incendi abans de depurar responsabilitats.

Portugal viu aquest dimarts el primer dels tres dies de dol per una tragèdia que ha deixat el país en estat de xoc. Continuen comptant morts quan encara no ha pogut controlar les flames que s’escampen pel centre del país, ja a prop de Coïmbra.

20/06/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris