X

Detinguts el germà i els pares d’Álvaro Gijón pel cas ORA

La Policia Nacional intervé diners en efectiu i tres caixes de documents en els escorcolls als domicilis familiars

27/06/2017

Detinguts el germà i els pares d’Álvaro Gijón pel cas ORA

El diputat del PP, Álvaro Gijón, en una imatge d'arxiu. /EFE

Agents del Grup de Blanqueig de Capitals del Cos Nacional de Policia han detingut a primera hora d’aquest dimarts el germà i els pares del diputat del PP Álvaro Gijón. Aquest dimecres passaran a disposició judicial, motiu pel qual passaran la nit en els calabossos abans de declarar davant el jutge Penalva.

Segons han apuntat fonts del cas, la detenció està relacionada amb el presumpte frau en l’adjudicació del concurs de l’ORA, pel qual ja va ser detingut l’empresari Antoni Roig.

Les detencions han tingut lloc als respectius domicilis dels familiars del diputat ‘popular’, on agents de la Policia han escorcollat els habitatges i s’han emportat diners en efectiu i tres caixes de documentació.

La investigació, que estudia el titular del Jutjat d’Instrucció número 12 de Palma, Manuel Penalva, sospita que el regidor del PP podria haver cobrat al voltant d’1,5 milions d’euros com a comissió pel frau del contracte de l’ORA. Els investigadors també apuntaven a l’expresident del PP de Palma, José María Rodríguez.

A l’octubre, el regidor i diputat va rebutjar aquestes acusacions i va negar haver cobrat cap comissió, ni pel contracte de l’ORA ni per qualsevol altre. Va mantenir que no va tenir cap intervenció ni en les condicions del contracte, ni en l’elaboració dels plecs, ni en la mesa de contractació.

Tant Gijón com Rodríguez estan sent investigats també en la presumpta trama de corrupció dins la Policia Local de Palma.

La candidata a presidir la Junta local del PP de Palma, Marga Duran, ha defensat aquest dimarts en una entrevista al programa ‘Al dia’ d’IB3 Ràdio el codi ètic del partit i ha assegurat que “si la situació jurídica del senyor Gijón canvia, li demanarem la dimissió”.

Per la seva banda, el batle de Palma, José Hila, ha explicat que tot plegat indica que les investigacions segueixen el seu curs i que “cada vegada es van acotant més les responsabilitats”. “Tot això justifica una legislatura”, ha assegurat Hila.


 IB3 videos  L’origen del cas ORA


 Gijón no compareix al Parlament i els grups d’esquerra li demanen la dimissió


 Álvaro Gijón deixa el PP com a afiliat

27/06/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris