X

CCOO exigeix que es prenguin les mesures necessàries per garantir el futur de les pensions

Els jubilats de Balears han percebut aquest mes de juny 86 euros menys que la mitjana estatal per la seva pensió

27/06/2017

CCOO exigeix que es prenguin les mesures necessàries per garantir el futur de les pensions

Els jubilats de les Balears han percebut aquest mes de juny 86 euros menys que la mitjana estatal per la seva pensió, segons xifres de l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS).

El sindicat CCOO ha exigit aquest dimarts a Palma que es prenguin les mesures necessàries per garantir el futur de les pensions. La pensió mitjana de jubilació dels ciutadans de les Illes ha estat de 978 euros aquest mes, mentre que en l’àmbit estatal s’ha situat en 1.063 euros. D’aquesta manera, la pensió de jubilació a les llles és la sisena més baixa de l’Estat, per davall d’Andalusia, Múrcia, Galícia, Extremadura i el País Valencià.

Dimarts, a Palma, pensionistes i jubilats de CCOO de les Illes Balears han fet entrega d’una carta a la direcció de la Seguretat Social, en defensa del sistema públic de pensions. Aquest acte s’ha fet simultàniament amb les altres comunitats autònomes.

La missiva demana que s’equipari la pujada de les pensions a la pujada de l’IPC, entorn del 2%. El sindicat denuncia que la reforma que es va imposar unilateralment el 2013, cerca reduir en curt i llarg termini la despesa en pensió.

27/06/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris