X

L’Executiu presenta una campanya per conscienciar del bon ús de l’aigua

L'objectiu és arribar a residents i turistes

03/07/2017

L’Executiu presenta una campanya per conscienciar del bon ús de l’aigua

El lema “l’aigua és un bé escàs, pensa-hi” és present a partir d’avui a dos busos de la EMT de la línea 15 que uneix Palma amb s’Arenal i a altres dos busos del TIB de la línea que uneix Palma amb Calvià. És part de la campanya del Govern per conscienciar els visitants de les Illes que facin un bon ús de l’aigua i, per això, ha inserit el missatge en línies turístiques de transport públic. La campanya té un pressupost de 130.000 euros.

Al web oficial, l’Executiu posa a l’abast dels Consells i Ajuntaments una sèrie de recomanacions perquè es faci un bon ús de l’aigua. Per exemple, emprar la dutxa en comptes de la banyera, omplir al màxim els electrodomèstics com el rentaplats, disminuir el volum de la descàrrega del vàter o utilitzar un sistema de reg eficient amb programador. A més, treballa amb els consistoris per trobar fuites d’aigua a la xarxa i reparar-les. Tot i que les reserves són bones, hi podria haver problemes d’abastiment als pobles més petits que no tenguin pous de garantia.

Els embassaments de Cúber i el Górg Blau estan al 64 per cent de la seva capacitat. L’any passat, en aquesta època, es trobaven al 44 per cent. En conjunt, les reserves hídriques de les Illes superen el 66 per cent. Són 18 punts més que l’any passat. Un any especialment crític en què es varen haver de decretar mesures especials contra la sequera a Eivissa. Ara mateix, només la zona nord de Mallorca està en préalerta per sequera.

03/07/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris