X

Greenpeace alerta del risc d’urbanització de Punta Prima

Els ecologistes determinen cinc zones de les Balears que no compten amb suficient protecció per fer front a la industria immobiliària i turística

11/07/2017

Greenpeace alerta del risc d’urbanització de Punta Prima

L’entitat ecologista Greenpeace alerta de l’elevada pressió urbanitzadora que pateix Punta Prima. En el seu darrer informe, que porta per títol ‘Protección a toda costa’, els ecologistes determinen cinc zones de les Balears que no compten amb suficient protecció per fer front a la industria immobiliària i turística. Entre elles hi ha Punta Prima, a més del sud-est d’Eivissa, l’interior de Formentera, la la costa sud-oriental de Mallorca i Can Picafort-Son Serra de Marina.

En tots aquests casos, apunten des de Greenpeace, s’han experimentat creixements urbanístics recents.

Destaquen la zona de Punta Prima com a zona calenta per la falta de protecció específica i per tenir àrees significatives disponibles per urbanitzar, malgrat que prop del 33% de l’illa gaudeix de protecció.

Els ecologistes alerten de l’amenaça d’una nova bombolla immobiliària sobre les costes espanyoles, on la seva urbanització s’ha disparat un 57% en els últims 24 anys i que tindria conseqüències nefastes per a l’atractiu turístic de Balears.

11/07/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris