X

Una dècada de retard pel judici de l’enfonsament del ‘Don Pedro’

La Fiscalia demanarà l'arxiu de la causa perquè descarta indicis delictius en l'accident del mercant

11/07/2017

Una dècada de retard pel judici de l’enfonsament del ‘Don Pedro’

L’enfonsament del mercant de la naviliera Iscomar va tenir lloc minuts abans de les 3 de la matinada de l’11 de juliol de 2007.

Amb 141 metres d’eslora, transportava 98 plataformes, 10 tones de bateries de cotxe usades i 190 tones de combustible i olis que abastien el seu motor. El 10% del carburant que es va escapar va afectar les tres platges urbanes de Vila i va quedar a les portes del Parc Natural de ses Salines.

Les ministres socialistes de Foment i Medi Ambient d’aquell moment, Magdalena Álvarez i Cristina Narbona, els aleshores flamants presidents del Govern i del Consell d’Eivissa, Francesc Antich i Xisco Tarrés, o el líder del PP Mariano Rajoy varen ser només alguns dels polítics que varen preocupar-se per la situació ambiental de l’accident.

Una dècada després, el judici pel sinistre marítim del ‘Don Pedro’ ja té data. La vista oral serà del 2 al 6 d’octubre d’enguany. La Fiscalia, però, descarta veure cap indici delictiu, ni imprudent ni mediambiental, pel que demana l’arxiu de la causa. I recorda als afectats, una trentena d’empresaris que reclamen en conjunt un milió d’euros, que vagin a la via civil.


 IB3 videos  El dia que es va enfonsar el ‘Don Pedro’

11/07/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris