X

IB3 estrena ‘Las cloacas de Interior’ el proper 18 de juliol

El documental, dirigit per Jaume Roures i produït per Mediapro, pretén qüestionar la separació de poders de l'estat espanyol

11/07/2017

IB3 estrena ‘Las cloacas de Interior’ el proper 18 de juliol

IB3 emetrà l’estrena per televisió,el proper dimarts 18 de juliol, el documental ‘Las cloacas de Interior’, una producció dirigida per Jaume Roures i produïda per Mediapro.

La trama del documental esdevé entorn a les converses, que va donar a conèixer el diari Público.es en l’any 2016, entre José Fernández Díaz, exministre de l’Interior, i l’exdirector de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel Alfonso. Unes converses en les quals planegen involucrar als rivals polítics del PP, especialment dirigents sobiranistes catalans, amb acusacions corruptes. És així com es van desenvolupant i desenmascarant altres casos dins el mateix Ministeri, tant del passat, com el cas dels GAL, com en altres institucions policials i judicials dels darrers temps.

La producció gira entorn d’una idea: saber si el Ministeri de l’Interior es va encarregar de moure fils amb la finalitat d’aconseguir objectius polítics i empresarials. El documental s’enceta amb la figura de l’exbatle de Barcelona, Xavier Trias, acusat en fals de tenir un compte a Suïssa amb 12 milions d’euros. A partir d’aquí s’intenten esbrinar les presumptes interrelacions descobertes entre les estructures i els mecanismes de complicitats entre el govern espanyol i les forces de seguretat de l’Estat així com també entre la judicatura i la premsa.

‘Las cloacas de Interior’ planteja la qüestió de legitimitat i la justícia en un Estat democràtic després de les interrelacions descobertes entre les estructures de separació dels poders i els mecanismes de complicitat utilitzats.

‘Las cloacas de Interior’ s’estrena dia 18 de juliol a les 22 hores a IB3 Televisió, cadena que l’ha programat juntament amb altres dues autonòmiques, ETB i TV3. El documental s’emetrà en versió original en llengua castellana.

També es podrà veure en directe per internet a través del web IB3.org/directe

11/07/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris