X

45 persones han estat ateses a la Unitat d’Identificació de Gènere de Son Espases des de que obrí les seves portes

La pacient més jove que ha estat tractada té 3 anys

12/07/2017

45 persones han estat ateses a la Unitat d’Identificació de Gènere de Son Espases des de que obrí  les seves portes

N’Hugo va néixer dona però durant l’adolescència descobrí que no se sentia com a tal. Després d’uns anys d’incertesa, als 25 començà a prendre hormones. Un canvi que implica un procés llarg i difícil… Però que no fa tot sol. Al gener es posà en marxa a Son Espases la Unitat d’Identificació de Gènere, un servei on acompanyen i assessoren les persones transsexuals i els seus familiars.
45 persones hi han estat ateses enguany. 32 d’elles són menors d’edat. Arriben derivades per escoles, centres de salut o perquè ho demanen a l’hospital. S’enceta llavors un procés d’atenció integral que amb la majoria d’edat permet operar-se per canviar de sexe. Una intervenció amb una llista d’espera que frega els cinc anys.
Aquesta és, precisament una de les principals reivindicacions dels col·lectius transsexuals. Demanen més agilitat i que la sanitat pública costegi els tractaments integrals a les illes. Fins ara, bona part de les intervencions no es poden fer a les Balears i tampoc estan finançades per la seguretat social. El seu cost és, a més, molt elevat.

12/07/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris