X

El Consultiu dona llum verda a Sant Lluís per crear un gran parc públic de 36.000m2 al polígon

Autoritza els canvis urbanístics que el Consell de Menorca venia deixant en suspens des de 2012, però no permet requalificar com a comercials les parcel·les del Figueral

14/07/2017

El Consultiu dona llum verda a Sant Lluís per crear un gran parc públic de 36.000m2 al polígon

El Consell Consultiu ha emès un dictamen que dona per bones la majoria de les modificacions que l’Ajuntament de Sant Lluís havia introduït al seu planejament, però que el Consell de Menorca venia deixant en suspens des de l’any 2012.

La principal té a veure amb la creació d’un gran parc públic de 35.885 metres quadrats entre el pol·lígon industrial i l’entrada al poble, un espai que ja s’ha convertit en una zona de passeig i d’oci per a moltes famílies.

Per aconseguir-ho, el Consultiu permet a l’Ajuntament convertir en zona verda dues parcel·les d’equipament cívic i 20.497 metres quadrats properes a la deixalleria de la carretera entre Sant Lluís i es Castell on, per cert, també es dona llum verda a la construcció d’un aparcament.

Però el que no deixa el Consultiu és que, a canvi, es puguin requalificar com a comercials tres parcel·les de la zona del Figueral, devora l’àrea esportiva, que l’Ajuntament està obligat a expropiar. Així que haurà de cercar una altra solució amb els propietaris. El Consultiu, assegura el dictamen, “no dubta de la necessitat de dotar el pol·lígon d’un gran parc urbà, però no ho pot fer, ni tan sols parcialment, a costa de reduir l’espai lliure públic ja existent, i molt menys per convertir-lo en equipament comercial”.

La resolució també avala la voluntat municipal de qualificar la parcel·la Pous de Son Plata com a espai públic i dona la seva conformitat que “s’ajusti a la realitat” la plaça de Ses Micoles que, tot i ser un espai lliure, realment s’empra com aparcament.

El Consell insular aprovarà aquest dilluns en el ple l’adaptació de les normes subsidiàries de Sant Lluís al PTI pel que fa als àmbits del nucli tradicional i el sòl rústic.

14/07/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris