X

El Govern no aconsegueix regular el lloguer turístic als plurifamiliars

La nova Llei turística permet el lloguer vacacional en pisos solament en habitatges habituals

18/07/2017

El Govern no aconsegueix regular el lloguer turístic als plurifamiliars

Podem ha votat en contra de la regulació del lloguer vacacional en plurifamiliars, motiu principal de la modificació de la Llei Delgado de 2012

El Parlament ha aprovat aquest dimarts la modificació de la llei de turisme de les Balears que “fixa per primera vegada un límit màxim de places” i regula el lloguer turístic, que manté la prohibició en habitatges plurifamiliars, amb excepció de l’habitatge habitual, així com estableix una moratòria d’un any.

El vicepresident del Govern i conseller de Turisme, Biel Barceló, ha defensat al ple extraordinari d’aquest dimarts aquesta llei que ha generat debat i polèmica entre els grups polítics i la societat balear en general.

Entre els més crítics, Podem, que ha reclamat la introducció del concepte de “emergència habitacional” al centre de Palma i Eivissa, i que el Govern ha considerat innecessari ja que es realitzarà una zonificació de lloguer turístic.

Davant això, la formació morada ha votat en contra de la regulació del lloguer vacacional en plurifamiliars, motiu principal de la modificació de la Llei Delgado de 2012, amb excepció de la qual permet l’arrendament turístic en l’habitatge habitual per un màxim de 60 dies.

PP, El Pi i Ciutadans han mantingut la seva oposició a la majoria de l’articulat i l’objecte de la llei, ja que consideren que no soluciona la problemàtica del lloguer vacacional en tornar-ho massa restrictiu.

Per la seva banda el PSIB, MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca han defensat la llei perquè regula una activitat que ha tingut un creixement exponencial en els darrers anys i que la normativa anterior discriminava perquè ho ignorava.

18/07/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris