X

Les vendes de fruites i hortalisses, clau en la pressió demogràfica

En els 6 primers mesos de l'any, només des de Mercapalma s'han venut més de 98.000 tones de fruites i hortalisses

25/07/2017

Les vendes de fruites i hortalisses, clau en la pressió demogràfica

El consum de fruites i hortalisses s’ha convertit en un dels indicadors més fiables per determinar quina és la pressió demogràfica que suporten les Illes. Fins i tot ho és més que el nombre de places hoteleres, que es veu manipulat a causa de les places il·legals i de les places de lloguer turístic. Segons el gerent de Mercapalma, Jeroni Barbón, gran part d’aquestes persones consumeixen productes que surten dels seus magatzems.

Això sí, després de comercialitzar més de 98.000 tones de fruites i verdures en el primer semestre de l’any, destaca que Mercapalma té un límit. La seva capacitat no és infinita sense una inversió important per ampliar i millorar el servei. De moment, des de l’inici del 2017, es detecta un canvi de tendència en els hàbits alimentaris dels turistes.

Aquests moviments ‘slow’, però, no es poden allunyar més de les dades que es viuen aquesta setmana a l’Aeroport de Palma. En els 5 primers mesos de l’any ja havíem superat els 4 milions de visitants i la xifra no s’atura de créixer. Per exemple, només aquesta setmana passaran per Son Sant Joan més d’un milió de persones. La jornada amb més activitat serà dissabte, quan la torre de control supervisarà prop de 2.000 vegades com els avions toquen terra o s’enlairen en només 24 hores.

De fet, segons dades de l’IBESTAT, al mes d’abril d’enguany érem a les Illes més d’1,4 milions de persones de mitjana, una xifra que supera en més de 300.000 les dades de fa deu anys.

 

25/07/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris