X

Troben una nova au que els humans varen extingir a les Açores

Un equip de l'IMEDEA ha descobert els ossos d'aquest pinsà en una cova situada en un volcà de 12.000 anys d'antiguitat

27/07/2017

Troben una nova au que els humans varen extingir a les Açores

Il·lustració: Pau Oliver

Fins fa alguns centenars d’anys, una espècie de pinsà, una petita au canora de bec molt curt i robust, vivia a l’illa Graciosa de l’arxipèlag de les Açores. No obstant això, l’arribada de l’ésser humà a aquesta illa va minvar la població de l’espècie fins que va acabar extingint-se.

Ara, un equip internacional de científics, en el marc d’un projecte liderat per Josep Antoni Alcover, de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB), ha descobert els ossos d’aquest pinsà, batejat com a Pyrrhula crassa, en una cova situada en un volcà de 12.000 anys d’antiguitat al sud-est de l’illa.

“És el primer ocell passeriforme extint que es descriu a l’arxipèlag, i no serà el darrer”, diu Alcover, coautor del treball publicat a la revista científica Zootaxa que s’ha centrat en l’anàlisi de la morfologia del bec per determinar la nova espècie.

Malgrat que es coneixen poques restes pertanyents a aquest ocell, són prou distintives perquè els científics hagin pogut establir que pertanyen a una nova espècie extinta de pinsà.


Llegeix aquí l’estudi publicat a Zootaxa complet

27/07/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris