X

Les autoritats veneçolanes tornen a detenir dos opositors de Maduro

Leopoldo López i Antonio Ledezma es trobaven en arrest domiciliari i el govern no ha comunicat oficialment a les seves famílies on són

01/08/2017

Les autoritats veneçolanes tornen a detenir dos opositors de Maduro

Agents del Servei Bolivarià d’Intel·ligència Nacional han tornat a detenir els dirigents opositors Leopoldo López Antonio Ledezma, segons han denunciat els seus familiars. Tots dos estaven en arrest domiciliari.

La primera a denunciar-ho ha estat la dona de López a les xarxes socials en un missatge on diu que no sap on se l’han endut i fa responsable el president Maduro del que els passi. La dona de López també ha divulgat imatges on es veu com se l’enduen.

La filla del batle de Caracas ha explicat com ha estat la detenció de son pare. Antonieta Ledezma assegura que uns encaputxats han entrat  a ca seva i se l’han endut a la força en pijama.

 

Des de Madrid, la seva dona ha denunciat que han arrestat el seu marit per un missatge a on qualifica de frau la votació per l’Assemblea Constituent de diumenge.

Els familiars pensen que els dos opositors estan a la presó de Ramo Verde, a on varen estar ingressats abans que el Tribunal Suprem de Justícia dictàs per ells arrest domiciliari per raons de salut. Leopoldo López va estar més de tres anys a la presó abans que el tanquessin a casa. Ledezma ja va ser detingut el febrer del 2015 acusat de conspiració i associació per delinquir, un temps en què no ha rebut cap sentència ferma.

La crisi interna i l’aïllament global de Veneçuela han intensificat arran de la Constituent. Espanya, Europa, les institucions comunitàries i la majoria de l’Amèrica Llatina han donat l’esquena al govern veneçolà. Els Estats Units han congelat els actius de Maduro al país i li prohibeix fer transaccions. Washington el qualifica de dictador. El president veneçolà ha rebutjat les noves sancions nord-americanes i diu que NO obeeix ordres imperialistes.

01/08/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris